ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, נטורופתיה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » ריפוי תזונתי: אורז לבן וסיכון לסוכרת מסוג 2

ריפוי תזונתי: אורז לבן וסיכון לסוכרת מסוג 2

ממצאי מחקר חדש מעלים: צריכת אורז לבן מעלה את הסיכון לסוכרת מסוג 2

מה השפעתם של מזונות מעובדים על הבריאות בעידן המודרני ? כיצד משפיעים מזונות מעובדים על תפקוד הגוף בכלל ועל תנגודת לאינסולין ומחלת סוכרת מטיפוס 2 בפרט ?

נטורופתים מדגישים את חשיבותה של תזונה שמקורה בצומח, ריבוי אכילת סיבים תזונתיים המשפרים את העיכול ומפחיתים את הערך הגליקמי של המזון. ממצאי מחקר חדש שפורסם בכתב העת British Journal of Medicine מעניק אישוש לכמה מהמלצות אלה בהוכיחו שאורז לבן נמצא כקשור לעלייה בסיכון לסוכרת מטיפוס 2

אורז לבן. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc2.5-sa. צילום: Henningklevjer

אורז לבן. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc2.5-sa. צילום: Henningklevjer

ממצאי המחקר שפורסמו במאמר המערכת של כתב העת האנגלי הצביעו על כך שצריכת אורז לבן, אורז שעבר עיבוד במהלכו סולקה ממנו הקליפה המכילה סיבים תזונתיים רבים, נמצאה כקשורה לעלייה בסיכון לחלות בסוכרת. החוקרים התבססו על אנליזה של מספר נתונים ממחקרים שונים שהתייחסו למעל 352,384 איש במהלך תקופה של בין 4 שנים ל-22 שנים במהלכם פיתחו מעל 3.5% מהמשתתפים סוכרת מסוג 2.
מניתוח הממצאים העלו החוקרים כי כל צריכה של מנת אורז (כ-160 גרם אורז לבן מבושל) ביום העלתה את הסיכון המשוקלל של הנבדקים לחלות בסוכרת ב-11%.

מבחינת הנבדקים במדגם, מצאו החוקרים כי הסיכון היחסי הכולל ללקות במחלת הסוכרת, של אנשים שצורכים את הכמות הרבה ביותר של אורז לבן בהשוואה לאלה הצורכים את הכמות הנמוכה ביותר, היה גבוה יותר ב-55%.

מסקנת החוקרים היא כי צריכה גבוה של אורז לבן קשורה באופן משמעותי ומובהק לעלייה בתחלואה של מחלת סוכרת מסוג 2, במיוחד בקרב אוכלוסיות אסייתיות ובראשן סין ויפן הצורכות אורז לבן בשיעורים גבוהים ביחס לשאר האוכלוסיות.

דילוג לתוכן