ראשי » גופנפש, הוליסטיקה-כללי, רוחניות » נפש בריאה בסביבה ירוקה

נפש בריאה בסביבה ירוקה

גוף-נפש-סביבה: נפש בריאה בסביבה ירוקה 
הקשר בין גוף לנפשהוא מורכב ועמוק. כיצד מושפעת הנפש והגוף ברמה הרוחנית, הרגשית והמנטאלית מסביבה טבעית ? כיצד משפיע הבטון העירוני, הלחץ, הזיהום והמתחים העירוניים על הנפש והאיזון האנרגטי . כיצד קשורה הסביבה הפיזית בה אנו חיים על מידת הלחץ שאותו אנו חווים וכיצד השפעה זו בתורה גורמת לנו לבריאות פיזית או לחולי גופני ובעיות רפואיות ?
טבע. צילום: פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה

טבע. צילום: פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה

האו”ם צופה שבעוד עשרות שנים רוב מכריע של אוכלוסיית העולם תתרכז בערים ולא תתגורר עוד ביישובים כפריים, בסביבה ירוקה וטבעית. לנוכח זאת, חשוב להתייחס לממצאיו של מחקר ייחודי שנערך בהולנד בקרב 345,143 אנשים אשר מעלה מסקנות אמפיריות מרתקות באשר להשפעתה החיובית של הסביבה הירוקה על  מצבנו הרגשי והגופני- בריאותי.
ממצאי המחקר, שנערך על רקע הצטברויות של עדויות רבות בדבר השפעתה החיובית של סביבה ירוקה על הבריאות הפיזית והנפשית מצביע על כך כי שיעורי התחלואה של אנשים שהתגוררו בעיר היו גבוהים באופן דרמטי יותר בהשוואה לתחלואה של אנשים שהתגוררו בעיר, ביחס ל15 מתוך -24 קבוצות שונות של מחלות ובעיות רפואיות. שיעורי התחלואה היו גבוהים באופן ניכר אצל העירוניים, גם לאחר שהחוקרים קיזזו גורמים מתערבים הקשורים באורח החיים של הנבדקים שהתגוררו בסביבה ירוקה יותר, טבעית, עשירה בצמחיה ובעצים.
כך העלו ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Journal of  Epidemiology and Community Health כי אנשים שגרו בסביבה ירוקה יותר- סביבה שבה היו 10% שטח צמחייה טבעי ברדיוס של עד קילומטר סבלו מחרדות ומהפרעות דיכאון בשכיחות של 26 אנשים לכל אלף איש ואילו אנשים שהסביבה של רדיוס קילומטר ממקום מגוריהם כללה 90% צמחיה סבלו משיעורי דיכאון והפרעות חרדה בשיעור נמוך בלמעלה מ-40% – 18 מקרים לכל 1000 בלבד. ממצאים אלה נמצאו כחזקים אף יותר בקרב אוכלוסיות בעלות מצב סוציו-אקונומי נמוך.
ממצאים אלה מדגישים את החשיבות של חיים בסביבה ירוקה, כמשפיעים על אלמנטים – גופניים ונפשיים באיזון הבריאותי ההוליסטי של בני האדם בסביבה העירונית.
דילוג לתוכן