ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, נטורופתיה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » אבטיח לטיפול ביתר לחץ דם

אבטיח לטיפול ביתר לחץ דם

תזונה כנגד עודף לחץ דם: אבטיח לטיפול בסובלים מיתר לחץ דם

ריפוי תזונתי וסודות הנטורופתיה מתגלים: מה הקשר בין אכילת אבטיח להפחתת לחץ הדם . ממצאי מחקר חדש מצביעים על השפעתו המועילה של מיצוי שנלקח ככמוסה ממיץ אבטיח להפחתת עודף לחץ דם בינוני או קל בקרב חולים שהשתתפו בניסוי. 

פירות. מאת מערכת פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.

פירות. מאת מערכת פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.

אבטיח הוא פרי חד שנתי שמוצאו באפריקה המכיל מעל 90% מים והוא עשיר בויטמינים ורכיבים מזינים וביניהם נוגדי חימצון, ויטמין C, ליקופן, בטא קרוטן, ויטמינים ממשפחת ויטמיני B כמו ויטמין B6, ויטמין B5 , B3 ועוד.
אבטיח עשיר גם בחומר המכונה אל-ציטרולין L-citrullineהדומה לחומצת האמינו ארגנין, המסייעת להיווצרות חימצון ניטריטי הקשור לויסות ווסקולרי ולחץ דם תקין. ברגע שהוא נכנס לגוף, אל-ציטרולין L-citrulline מומר לחומצת האמינו ארגנין וכך הוא מועיל עד מאד. לעיתים רבות אנשים חולים מבוגרים בעלי עודף לחץ דם לא יכולים פשוט ליטול תוסף של חומת האמינו אל ארגנינין משום שהוא עלול לגרום להם לבחילות, התכווציות במערכת העיכול ושלשולים.

במחקר הוכיחו החוקרים כי שישה גרם של מיצוי שהופק ממיץ אבטיח שכלל את התוסף אל-ציטרולין L- citrulline הדומה לחומצת האמינו ארגנין, בצריכה ככמוסות על בסיס יומי למשך שישה שבועות, הביאה לשיפור משמעותי בתפקוד העורקי והביאה באופן שיטתי להפחתת לחץ הדם של אבי העורקים בכל הנבדקים שסבלו ממצב שהיה קרוב למצב המוגבדר כיתר לחץ דם – 4 גברים וחמש נשים בגילאים 51 עד 57.

דילוג לתוכן