חוקרים מאיגוד הקרדיולוגיה האירופי: אכילת מנת דג ליום מכילה אומגה 3 ומובילה לשמירה על הבריאות בכלל ועל תפקוד הלב המיטבי בפרט
דגים מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן אומגה 3 שהינן חשובות למגוון תפקודים גופניים תקינים. חוקרי האיגוד האירופי לקרדיולוגיה ממליצים לצרוך מנת דגים בתדירות גבוה, על מנת לשפר את התפקוד ולהפחית את הסיכון למחלות לב קרדיו-וסקולריות.
החוקרים סבורים כי אכילת דגים במיוחד, בנוסף לצריכת תוספי תזונה המכילים חומצות שומן- שמן דגים אומגה 3, משפיעים לטובה על התפקוד הכולל ובפרט על הסיכון לתחלואת ואירועי לב קרדיו-וסקולריים.
ממצאי החוקרים מעלים כי גם חולים שכבר סבלו מהתקף לב או אירועי לב אחרים עשויים להפיק תועלת משימוש באומגה 3 בדגים וגם אנשים שרוצים לשמור ברואה טבעית מונעת על בריאות ליבם.

לב. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. איור : Wapcaplet
החוקרים מבססים את המלצתם על ממצאי מחקרים לפיהם אנשים שצרכו דגים פעמיים בשבוע בממוצע או כמות מקבילה בתוספי תזונה המכילים שמן דגים אומגה 3, הפחיתו סיכון למוות מכל הסיבות המוכרות ב29%. כמו כן החוקרים ביססו את המלצתם על ממצאי מחקר לפיהם צריכת אומגה 3 (885 מיליגרם של חומצות EPA ו- DHA הפחיתה את הסיכון הכולל ממוות ומאירועי לב בכ-15% וכן על מחקר שהוכיח כי שימוש בתוסף תזונה אומגה 3 מטוהר של 1.8 גרם ביום באנשים חולי היפרהיפר-כולסטרולמיה המועדים למחלות לב, היו בסיכון מופחת ב-15% לאירועי לב.
המלצות אלה נדונו על ידי מומחים במסגרת הכנס השנתי של האיגוד האירופי לרפואת לב מונעת EuroPRevent2012 . במסגרת זו הועלו ממצאי מחקרים שתומכים ביעילותה של אומגה 3 בבריאות הלב, והתפקוד הכללי אך יחד עם זאת נדונו שלושה מחקרים חדשים רחבי היקף שבהם לא נמצא קשר בין צריכת אומגה 3 לבין תועלות רפואיות. המומחים סבורים כי ממצאי מחקרים אלה לא הצליחו להראות קשר, בין צריכת SU.FOLOM3 OMEGA3 במניעת מחלות לב בגלל ששלושת המחקרים הללו היו בעלי מדגם לא מספיק גדול, לא התייחסו למינוני צריכת אומגה 3, לא התייחסו באופן מתודולוגי נאות לתמהיל המדויק בין חומצות השומן EPA DHA של אומגה 3, שימוש באסטרטגיות שונות, משך המעקב ועוד.