ממצאי מחקר חדש בדבר הקשר בין הימשכות מחלת הסוכרת לסיכון מוגבר לשבת מוחי מדגישים את הצורך ברפואה מונעת טבעית
מדוע חשוב להימנע ממחלת הסוכרת וכיצד קשורה צריכת סוכר לסיכון לשבץ מוחי ? אחד מעקרונות הריפוי הטבעי שקונה אחיזה מדעית משמעותית בעשור האחרון הוא זה המדגיש את חשיבות התזונה מהצומח, ריבוי אכילת ירקות, מיעוט צריכת פחמימות “ריקות” מעובדות ובמיוחד מזונות המכילות סוכרים פשוטים ובראשם סוכר.

סוכר. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Lcarsdata
ממצאי מחקרים שונים העלו כי לצריכת סוכרים בפרט ופחמימות לא מורכבות שמצויות במזון מעובד בשפע בכלל יש השפעה בריאותית שלילית התורמת להתהוות מצבים ומחלות שונות ובראשם להשמנה- עודף משקל ותוצריה המזיקים, בעיות לב וכן מחלת הסוכרת.
ממצאי מחקר חדש שפורסם לאחרונה מעלים כי לא רק שמחלת הסוכרת מעלה את הסיכון לשבץ מוחי איסכמי, אלא שגם הימשכות מחלת הסוכרת בחולה מעלה את הסיכון לשבץ מוחי- כך שככל שהחולה סובל ממחלת הסכרת במשך שנים רבות יותר, כך גדל הסיכון שלו לחלות במחלה ב-3% תוספת סיכון מידי שנה.
מן הממצאים העלו החוקרים כי אדם החולה במחלת הסוכרת במהלך עד חמש שנים, מגביר את הסיכון שלו ב70% לשבץ מוחי איסכמי. אדם החולה בסוכרת 5 עד 10 שנים מגביר את הסיכון ב80% ואדם שחולה בסוכרת עשר שנים או יותר משלש את הסיכון שלו ללקות בשבץ מוחי כלומר סיכון מוגבר של 300% לשבץ .
הממצאים מדגישים את החשיבות של פעילות גופנית, אכילה בהתאם לאמור מעלה, המשלבת ירקות רבים יותר בתפריט, הימנעות מצריכת סוכרים, מזון מעובדות, צריכת פחמימות ריקות ועודף פחמימות בכלל בתרפיט ושמירה על משקל מאוזן והימנעות מעודף משקל שנמצא במגמת עלייה בכל העולם וקשור קשר הדוק עם התפתחות סוכרת, במיוחד בקרב צעירים, מה שמעלה את הסיכון לריבוי מקרי שבץ מוחי בקרב צעירים.
ממצאי המחקר החדש התפרסמו לאחרונה בכתב העת בנושא שבץ STROKE על ידי חוקרים אמריקאים מאוניברסיטת מיאמי ומאוניברסיטת קולומביה היוקרתית בניו יורק.