ראשי » אנרגיות,חישה אנרגטית,אנרגיה רוחנית, הוליסטיקה-כללי, הילינג, מיסטיקה, רוחניות, רפואה משלימה, תיקשור » תפקוד הצ’אקרות – מהספר ידי אור

תפקוד הצ’אקרות – מהספר ידי אור

תפקוד הצ’אקרות

תפקוד הצ’אקרות – חלק ראשון מתוך הפרק התשיעי ” התפקוד הפסיכולוגי של שבע הצ’קרות הראשיות” מתוך הספר- “ידי אור – מדריך לריפוי באמצעות שדה האנרגיה האנושי” מאת ברברה אן ברנן. הוצאת מרקם

תפקוד הצ’אקרות

כאשר אדם מתבגר והצ’קרות שלו מתפתחות, כל אחת מהן מייצגת את התבניות הפסיכולוגיות ההולכות ומתפתחות בחייו. רובנו מגיבים לחוויות לא נעימות באמצעות חסימת יכולתנו להרגיש, ועצירה של חלק ניכר מזרימת האנרגיה הטבעית שלנו. הדבר משפיע על התפתחותן והבשלתן של הצ’קרות, וכתוצאה מכך נמנע תפקוד פסיכולוגי מאוזן במלואו. לדוגמה, אם ילד נדחה פעמים רבות בנסיונו להעניק אהבה לאחר, קרוב לוודאי שהוא יחדל מלנסות להעניק אהבה. על-מנת לעשות זאת, הוא ינסה בוודאי להפסיק את תחושות האהבה הפנימיות עליהן הוא מגיב בפעולה. לשם כך, הוא יצטרך לעצור את זרימת האנרגיה דרך צ’קרת הלב. כאשר זרימת האנרגיה דרך צ’קרת הלב נעצרת או מואטת, מושפעת מכך התפתחותה של צ’קרת הלב. בסופו של דבר, קיים סיכוי רב להופעתה של בעיה גופנית.

תהליך זה עצמו חל על כל הצ’אקרות. בכל פעם שאדם חוסם חוויה כלשהי שהוא חווה, הוא גורם בכך לחסימת הצ’קרות שלו, ובסופו של דבר מתעוותת צורתן. הצ’קרות הופכות “חסומות”, סתומות באנרגיה שאינה זורמת, סובבות באופן בלתי סדיר, או בכיוון הפוך (כנגד כיוון השעון) ואפילו, במקרה של מחלה, אף לוקות בעיווּת חמור או נקרעות.

כאשר הצ’אקרות מתפקדות באופן תקין, כל אחת מהן תהא “פתוחה”, כלומר, סובבת בכיוון השעון, לשם חילוף האנרגיות המסוימות הנחוצות מתוך שדה האנרגיה האוניברסלי. סיבוב בכיוון השעון מושך אנרגיה מתוך שדה האנרגיה האוניברסלי, באופן הדומה מאוד לחוק היד הימנית באלקטרומגנטיות, המציין ששדה מגנטי המתחלף סביב תיל מתכת %ישרה בו זרם חשמלי.
כאשר אוחזים בתיל ביד ימין, כך שהאצבעות מצביעות בכיוון הקוטב המגנטי החיובי, האגודל תמיד יצביע בכיוון התנועה של הזרם המושרה. אותם הכללים חלים על הצ’קרות. כאשר אוחזים את יד ימין מעל לצ’קרה, באופן שהאצבעות כפופות בכיווּן השעון סביב קו ההיקף של הצ’אקרה, האגודל יצביע אל הגוף, ובכיווּן ה”זרם”. לפיכך נאמר שצ’קרה זו “פתוחה” לאנרגיות נכנסות.

במקרה ההפוך, כאשר אצבעות יד ימין כפופות כנגד כיוון השעון סביב הצ’קרה, האגודל יצביע כלפי חוץ, בכיוון תנועת הזרם. כאשר צ’קרה סובבת כנגד כיוון השעון, הזרימה נעה החוצה מן הגוף, ובכך משבשת את חילוף-האנרגיות. במילים אחרות: האנרגיות הנחוצות, שאותן אנו חווים כמציאות פסיכולוגית, אינן זורמות לתוך הצ’קרה כאשר זו סובבת בניגוד לכיוון השעון. וכך אנו מגדירים צ’קרה זו כ”סגורה” לאנרגיות נכנסות.
למרבית האנשים שבהם צפיתי יש שלוש או ארבע צ’קרות שסובבות כנגד כיוון השעון בכל זמן נתון. צ’קרות אלה בדרך כלל נפתחות בהדרגה במהלך הטיפול. כיוון שהצ’קרות אינן פעילות רק בחילופי אנרגיה אלא משמשות גם כמנגנוני חישה לאנרגיה, הן מספרות לנו על העולם הסובב אותנו. כאשר אנו “סוגרים” צ’קרות, איננו מניחים למידע זה להיכנס. לפיכך, כאשר אנו גורמים לצ’קרות שלנו להסתובב כנגד כיוון השעון, אנו שולחים את האנרגיה שלנו החוצה אל העולם, קולטים מהי אותה האנרגיה שאנו שולחים החוצה, ואומרים שזהו העולם. מנגנון פעולה זה מכונה בפי הפסיכולוגים “השלכה”.

המציאות המדומה שאנו משליכים על עולמנו מתייחסת ל”דימוי” שיצרנו בנוגע לטבע העולם, כפי שהשתקף מתוך חוויות הילדות שלנו ודרך מוחו של הילד שהיינו אז. כיוון שכל צ’קרה קשורה לתפקוד פסיכולוגי מסוים, מה שאנו משליכים מבעד לכל צ’אקרה יהיה בתחום התפקוד הכללי של הצ’קרה, ויהיה אישי מאוד לכל אחד מאיתנו, לפי חוויות החיים הייחודיות שלו. כך אנו יכולים למדוד את מצב הצ’קרות של אדם, ולקבוע באמצעותו מהן הסוגיות הכלליות וארוכות הטווח שלו, ומהן הסוגיות הנוכחיות בחייו.

ג’והן פיירקוס ואנוכי קישרנו בין ליקויי-תפקוד בצ’קרות השונות לבין הפרעות פסיכולוגיות. כל הפרעה בצ’קרה, כפי שהיא נמדדת בטכניקת חישה במטוטלת [dowsing], מצביעה על תפקוד לקוי בתחום מסוים של התייחסות פסיכולוגית (טכניקת החישה במטוטלת מתוארת בפרק 10). כך אנו יכולים לאבחן את צרכיו הפסיכולוגיים של מטופל באמצעות מדידת מצב הצ’קרות שלו. וההפך גם נכון: מצאנו כי התבניות הפסיכולוגיות שהמטפלים מתארים קשורות לשדה האנרגיה האנושי במיקומים, בצורות ובצבעים הניתנים לחיזוי. לפיכך, אני גם נוהגת לעבוד עם הצ’קרות באופן ישיר, במטרה להביא לשינוי פסיכולוגי.

איור 7-3 מראה את מיקומם של שבעת מרכזי האנרגיה העיקריים של צ’קרות המשמשות לאבחון מצבים פסיכולוגיים. אלה מתחלקים למרכזי חשיבה, מרכזי רצון ומרכזי רגש. מצב של בריאות נפשית מחייב איזון ופתיחות של שלושת סוגי הצ’קרות: תבונה, רצון ורגש. שלוש הצ’קרות של הראש והגרון ממונות על התבונה; הצ’קרות הנמצאות בצדו הקדמי של הגוף ממונות על הרגשות; הצ’קרות התואמות להן בצד האחורי ממונות על הרצון. טבלה 9-1 מציגה את הצ’קרות העיקריות ואת תפקודיהן הפסיכולוגיים.

לרכישת הספר “ידי אור – מדריך לריפוי באמצעות שדה האנרגיה האנושי” מאת ברברה אן ברנן בהוצאת מרקם

דילוג לתוכן