חוקרים: תזונה נטולת שומני טרנס מפחיתה את הסבירות להתנהגויות אגרסיביות ותוקפניות
מעוניינים להמנע מאגרסיביות, תוקפנות או אלימות ? לריפוי התזונתי הפתרונים; ממצאי מחקר חדש מצביעים על קשר מובהק ומשמעותי בין צריכת שומני טרנס לבין עלייה בתוקפנות אף יותר מהקשר שבין שתיית אלכוהול או גיל צעיר לתוקפנות
שומני טרנס הם שומנים רווים המצויים בשפע במזון מהיר עתיר שומן כמו צ’יפס או מוצרים בהם יש מרגרינה, כמו חטיפים, עוגות, מרקים, אבקות להכנה מהירה ומוצרים תעשייתים נוספים מהירי הכנה, שומני טרנס רוויים שמקורם תזונתי (Dietary trans fatty acids dTFA) נמצאו במחקרים קומים כמעכבי ייצור חומצות שומן אומגה 3 בגוף, המפחיתות את מידת האגרסיביות. במחקרם זה ביקשו החוקרים לבחון כיצד משפיע, אם כן, צריכת שומני טרנס על התוקפנות.

מזון מהיר- פאסט פוד. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש חופשי Public Domain . צילום : Mode7
לשם כך בחנו החוקרים את הקשר שבין צריכת שומני טרנס בתפריט התזונתי של 945 גברים ונשים בני 57 שהשתתפו במחקר בין השנים 1999 לשנת 2004. הנבדקים לא טופלו בתרופות לשומנים בדם, ללא רקע של סוכרת, כולסטרול בדם ברמה קיצונית וללא מחלות רקע כמו סרטן, HIV או בעיות לב.
מן הממצאים העלו החוקרים כי חומצות שומן טרנס נמצאו כקשורות באופן מובהק ומשמעותי להתנהגויות של חוסר שקט ואגרסיביות. הממצאים של עוד תוקפנות ואגרסיות בקרב הנבדקים היו תקפים בקבוצות הגיל השונות של הנבדקים- בין אם מדובר בנבדקים בני פחות מ40, 40 עד 60 ובנבדקים מעל גיל 60.
ממצאי המחקר התפרסמו על ידי חוקרים אמריקאים מהמחלקה לרפואה, מהמחלקה לבריאות המשפחה, ומהמחלקה לפסיכיאטריה באוניברסיטת קליפורניה שבסן דייגו בכתב העת המדעי Plosone.