ריפוי טבעי: 5 מאכלים בריאים במיוחד למניה וריפוי מחלות
נטורופתים, הרבולוגים, דיאטנים ורופאים מדגישים כי לתזונה ישנה חשיבות עליונה בשמירה על בריאותנו הפיזית והנפשית, במניעת מחלות, בתפקוד תקין ובשיפור איכות החיים לאנשים בריאים וחולים ולעיתים זו אף עשויה להביא לריפוי מוחלט של מחלות בדרך טבעית בלבד.
מניתוח ממצאי מחקרים שונים עולים מספר סוגי מזון שאכילתם נמצאה כקשורה על הפחתת סיכון למחלות, בריאות טובה וטיפול בהפרעות ותחלואה.
1. ירקות- אכילת ירקות ככלל נמצאו כגורם מרכזי הקשור להפחתת סיכון לתחלואת לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן, מיעוט כולסטרול, הפחתת משקל, הפחתת סיכון לסוכרת ולהפרעות מטבוליות. פירות לעומת ירקות מכילים גם הם חומרים מועילים רבים המשפרים את התפקוד ומסייעים במניעת ובטיפול במחלות אך בשל ריכוז הסוכרים הגבוה יחסית בהם, נחשבים עדיפים פחות בהשוואה לירקות.
2. אכילת דגנים מלאים משפרת את התפקוד הגופני, מפחיתה את הערך הגליקמי בהשוואה למזון מעובד וכך מסייעת בהפחתת הסיכון לסוכרתיות, מפחיתה במשקל, עשירה בסיבים תזונתיים ובויטמינים ומינרלים. כך לדוגמה שיבולת שועל- המוכר כ”קוואקר” המצויה גם בגרנולה, עשירה בנוגדי חימצון וסיבים תזונתים ובויטמינים, נמצאה כמועילה במיוחד לפעילות מערכת העיכול, להגברת תחושת שובע, כנגד כולסטרול, להפחתת עודף לחץ דם ועוד.
3. תה ירוק- המשקה שמקורו במזרח אסיה, עתיר חומרים נוגדי חימצון מסוג פולי פנולים וקטכינים בעלי השפעה מועילה על מגוון מצבים ובראשם על מניעת סרטן.
4. דגים – צריכת דגים, ובמיוחד דגי מעמקים שעשירים ביוד ובאומגה 3, נמצאה כמועילה במיוחד לתפקוד הכללי ובמיוחד לשיפור התפקוד השכלי-קוגניטיבי ולמניעת דלקתיות, מחלות נוירו-דגנרטיביות כמו מחלת האלצהיימר.
5. אגוזים, גרעינים ושקדים – הללו עשירים בויטמינים ומינרלים, נוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים) ובחומצות שומן לא רוויות ונמצאו כמועילים כנגד סרטן וכן לטיפול ברמות כולסטרול גבוהות, כנגד רמת טריגליצרידים גבוהה בדם ולהעלאת הכולסטרול הטוב בדם.