ראשי » הוליסטיקה-כללי, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » צריכת מוצרי חלב וסיכון לאקנה

צריכת מוצרי חלב וסיכון לאקנה

מחקר חדש: שתיית חלב קשורה לסיכון מוגבר לקנה- פצעי בגרות במתבגרים

מה הנזק בצריכת מוצרי חלב ? האם שתיית חלב משפיעה על המאזן ההורמוני באופן המגביר את הסיכון ללקות בפצעי בגרות- אקנה ? מה הקשר בין צריכת חלב דל שומן לבין אקנה – “חצ’קונים” בשפה עממית במתבגרים ? ממצאי מחקר חדש מעלים כי צריכת חלב באופן תכוף מגבירה סיכון לפצעי בגרות במתבגרים- אקנה, על פי מדגם רחב היקף שנערך במתבגרים. 

טופו ברוטב סויה. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Chris 73

גבינה. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Chris 73

במחקרם ביקשו המדענים לבחון את הקשר בין צריכת שתיית חלב לבין סיכון ללקות באקנה- פצעי בגרות בקרב מתבגרים במדגם שכלל 4273 ילדים שנערך בין שנת 1996 לשנת 1998 ובשנת 1999.

מן הממצאים העלו החוקרים כי לאחר תיקנון והתאמת משתנים שונים, הסיכון לאקנה בקרב המתבגרים שצרכו את כמות מוצרי החלב הרבה ביותר – כלומר יותר משתי מנות מוצרי חלב ביום לעומת אלה שצרכו פחות ממנת מוצרי חלב בשבוע, היה כזה:
– צעירים שצרכו יותר חלב בכלל היו בסיכון גבוה יותר ב16% לפתח פצעים בעור- אקנה- “פצעי בגרות”.
– צעירים שצרכו יותר חלב מלא או חלב 2% שומן היו בסיכון גבוה יותר ב10% לפתח פצעים בעור- פצעי בגרות- אקנה.
– צעירים שצרכו יותר חלב רזה- היו בסיכון גבוה יותר ב19% לפתח פצעים בעור- פצעי בגרות- אקנה.
– צעירים שצרכו יותר דל שומן- 1% – היו בסיכון גבוה יותר ב17% לפתח פצעים בעור- פצעי בגרות- אקנה.

מסקנות החוקרים הצביעו באופן מובהק על קשר בין צריכת חלב רזה וחלב דל שומן להתפתחות אקנה. החוקרים סבורים כי הממצאים מצביעים על כך שבחלב, ובמיוחד חלב דל שומן יש רכיבים הורמונליים או גורמים אחרים שמשמפיעים על ההורמונים האנדוגניים ברמה הגורמת לשינויים הורמונליים בצעירים, באופן המעורר התפתחות אקנה.

חרף ממצאים בדבר תועלתו של חלב ומוצריו בהיבטים בריאותיים מסוימים, ובמיוחד בכל הנוגע לצריכת חלב לא שומני ומוצרי ללב שאינם עתירי שומן, בשנים האחרונות מתרבים הממצאים המחקריים בדבר הסיכונים הבריאותיים הקשורים לצריכת מוצרי חלב ושתיית חלב, דל שומן כמו גם חלב עתיר שומן. כך מעבר לתוצאות מחקר זה בדבר הקשר בין צריכת מוצרי חלב וסיכון להתקפי לב, ממצאי מחקר שפורסמו לאחרונה מעלים כי אנשים הצורכים מוצרי חלב וכן שותים חלב דל שומן או חלב עתיר שומן באופן תכוף מצויים בסיכון מוגבר ללקות בסרטן הערמונית, לפתח סרטן ערמונית אלים וקטלני יותר, ומפחיתים את סיכויי החחלמה מסרטן הערמונית ומצויים בסיכון מוגבר לתמותה מסרטן זה.

הממצאים ראו אור בכתב העת של האקדמיה האמריקאית לרפואת אור Journal of American Academy of Dermatology. המחקר נערך על ידי חוקרים מהחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות ציבורית בהארוורד, בעיר בוסטון, במדינת מסצ’וסטס בארצות הברית.

דילוג לתוכן