משרד הבריאות ממליץ: תזונה טבעית בפירות ופירות יבשים לט”ו בשבט
משרד הבריאות ממליץ לצרוך באופן מאוזן פירות יבשים בט”ו בשבט בהתחשב במאזן הקלורי שלהם ובמצבו הרפואי של האדם. משרד הבריאות ממליץ על אכילת פירות טריים ואכילת פירות יבשים. זאת משום שצריכת פירות מכילים רכיבי תזונה חשובים. כך גם לגבי פירות יבשים. אשר לפירות כתומים כמו משמש ופפאיה יבשים מומלץ לצרוך אותם כמקור מזין לבטא קרוטן ההופך לויטמין A בגוף.

אגוזים ושקדים. מאת מערכת פורטל הוליסטיקה- בריאות ורפואה
פירות יבשים מכילים אמנם קלוריות רבות ולכן יש לשמור על מידה מתאימה בצריכתם ולהפחית את צריכתם באופן ממותק, מומלח, מקומח, ולא קלוי כדי לשמור על הויטמינים שאותם הם מכילים אך יחד עם זאת לדעת כי בצריכת פירות יבשים יש תועלת בריאותית מפאת רכיבים תזונתיים שבם כמו ויטמין C, אשלגן, מגנזיום, ברזל וסיבים תזונתיים מרובים שעשויים להועיל למי שסובל מעצירות. כך לדוגמה שזיפים יבשים מכילים סוכר סורביטול ורכיבים נוספים המסייעים לשלשול. צריכת פירות יבשים מומלצת עם צריכת מים מרובה.
אנשים אשר סובלים מסוכרת, רמות גבוהות של שומנים בדם ועודף משקל נדרשים להתייעץ בדיאטנית קלינית מוסמכת לגבי שילוב מזונות אלה בתפריט היומי במהלך ט”ו בשבט.
על פי המלצת משרד הבריאות לגבי צריכת פירות יבשים לילדים- יש להקפיד מאכילת פיצוחים על ידי ילדים ולפיכך יש להמנע מסכנה לילד ולא לתת לילדים עד גיל 5 להיות נגישים לאכילת פיצוחים. זאת בעקבות סכנת חנק לילדים וסכנת ספיחת נוזלים וחסימת דרכי נשימה בילדים.
במשרד הבריאות מדגישים כי “ניתן לתת לילדים פירות יבשים כגון: תאנים, צימוקים, תמרים ומשמשים יבשים, אך להקפיד לחתוך אותם לחתיכות קטנות.”