גופנפש: מחקר חדש מוכיח מדוע חשוב להשאר מאוזנים רגשית ורוחנית גם עבור ילדינו
ממצאי מחקר חדש מדגישים את ההשפעות בין גוף לנפש ואת חשיבות האיזון הרוחני והרגשי גם עבור ילדינו: ממצאי המחקר שבוצע על ידי חוקרים ישראלים מאוניברסיטת חיפה עולה כי חולדות שנחשפו ללחץ נפשי- סטרס, העבירו את דפוסי ההתנהגות האופייניים לתגובה לסטרס גם לצאצאים שלהן, שלא נחשפו ללחץ.
כך נמצא כי גם החולדות הצעירות שלא נחשפו לסטרס, פיתחו התנהגויות חרדתיות כמו אלה של האימהות שהולידו אותן, למרות שהן לא חוו את גורמי הלחץ (טרם נולדו בעת שאימהותיהן נחשפו לאותו לחץ).
המחקר חשף כיצד מועברות לדור הבא באופן גנטי גם חוויות שליליות שהן תוצר של חוסר איזון רוחני-נפשי-פסיכולוגי בבני אדם, הדומים לחולדות שהינן בעלי חיים חברתיים, עם פעילות מוחית דומה במקרים מרובים לפעילות המוחית של בני אדם.
המחקר אשר פורסם בכתב העת Developmental Psychobiologyעל ידי חוקרים אמריקאים וישראלים, מוכיח כי חשיפה לגורמי לחץ גורמת להורים להעביר את הדפוסים התגובתיים ללחץ גם לצאצאים, גם אם הצאצאים לא חוו לחץ זה.
החוקרים העלו כי היו לתורשה זו גם השפעות חיוביות כמו למידה משופרת בתנאי לחץ וכי חשיפת האימהות הצעירות ל”העשרה סביבתית” הצליחה לגרום לתיקון של חלק מההשפעות השליליות.
ההשפעות השליליות שעברו לצאצאים היו התנהגויות של חרדה מועצמת והתנהגויות חברתית מצומצמות.
הממצאים מחזקים את התובנות באשר לצורך באיזון אנרגטי- רוחני- נפשי ופסיכולוגי מעבר למישור האישי לטובת הצאצאים; מילא שהתנהגויות חרדה וקושי של ההורים גורמות להם עצמם לחיים רווי חרדות ומצוקות נפשיות אך מעבר לרובד הפרסונלי- ממצאי המחקר מעלים כי גם הילדים יסבלו מגנטיקה בעייתית שתחקה את דפוסי ההתנהגות של הוריהם החרדתיים ויביא לחייהם סבל וחוסר איזון רגשי בדמות חרדתיות יתר. ולכן, הצורך באיזון מעין זה חשוב ביותר !