מלח הימלאיה חשוב ביותר לבריאות
מרבית האנשים לא ממש יודעים לכמה מלח הם זקוקים במצבים קריטיים. זה קורה מאחר ומרבית המזונות המתועשים גדושים במלח. כך, אנו חושבים שאין לנו צורך במלח נוסף. אבל, אם לא אוכלים מזונות מעובדים, הדרישה של הגוף למלח גבוהה למדי.
מלח חיוני לחיים. בעלי חיים מלקקים מלח ולהוטים אחריו. בדם האנושי יש מלח. הגוף לא יכול לאצור נוזלים בלי מלח. כאשר נותנים לאדם עירוי נוזלים, זוהי תמיסה עם כמות מתאימה של מלח. הגוף מתוכנת לאהוב טעם מלוח משום שהמלח חיוני לחיים. המלח מוסיף יסודות קורט למזון, עוזר לשימור מספר מזונות, להחמצת ירקות, טוב לאמבט ועוד.
מה מייחד את מלח ההימלאיה
מאז התייבשותו של הים הקדמון למרגלות ההימליה, המלח שהיה בו נותר. במלח זה- מלח הימלאיה (Himalayan salt) יש לא רק נתרן וכלור. יש בו מעל ל- 80 יסודות קורט, בתוכם יסודות כאלו הדרושים לפיזיולוגיה של האדם. מלח מונע התייבשות. אם בגוף אין מלח, אין הוא יכול להחזיק נוזלים. בלי מלח, כל אדם וכל יצור ימות מהתייבשות. יש בעלי חיים שנודדים מאות קילומטרים כדי להגיע למשקעי מלח, אותם הם מלקקים. אין להשתמש במלח שעבר זיקוק, כשם שאין להשתמש בקמח לבן ואורז מלוטש. במלח כזה חסרים יסודות חיוניים. מלח הימלאיה (הימליה) איננו מכיל מזהמים שהוכנסו לים בתקופתנו. הוא נוצר בים הקדמון לפני עידן ועידנים – אז לא היו שום זיהומי סביבה וים מעשה ידי אדם.
מקורות
http://en.wikipedia.org/wiki/Himalayan_salt
Why Himalayan Salt is the perfect storable barter item for preparedness and survival Friday, December 14, 2012 NaturalNews.com
http://www.naturalnews.com/038338_Himalayan_Salt_barter_items_survival.html#ixzz2FCBYPSAk
* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.
מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466