דיווח חדש מתאר 4 ילדים שהתאשפזו בגלל מחסור חמור בוויטמינים ומינרלים שהובילו לנזקים רפואיים חריפים
דיווח מן הכנס השני של העמותה הישראלית להתפתחותו של הילד ולשיקום הילד, שהוצג על ידי הדוקטור נורית אסף מבית החולים דנה בתל אביב מעלה כי 4 ילדים שצרכו מזונות מעובדים ומאכלים שונים, עם מיעוט צריכת ירקות ופירות בתפריט התזונתי, לקו במספר תופעות רפואיות שהצריכו אשפוזם. התופעות נגרמו בשל מחסור בויטמינים ומינרלים. הטיפול בילדים שכלל העצמת גופם בוויטמינים ומינרלים באופן מיידי הפחיתו מתופעות הלוואי והמצבים הרפואיים החומרים שנגרמו בשל העדר צריכת הירקות והפירות אולם תופעות רפואיות אלה לא חלפו לגמרי, למרות החזרה לאיזון ביו-כימי.

פירות וירקות. צילום: פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.
אמנם כפי שצוין בדיווח ייתכן אמנם שתזונתם המוגבלת של הילדים שתוארו נובעת מיכולת מוגבלת לעמוד על כך שיגוונו במזונותיהם בהיותם סובלים מהפרעות כמו אוטיזם, הפרעה על הספקטרום האוטיסטי, תסמונת אספרגר, אולם אין הדבר גורע מהאחריות ההורית לדרוש מהילד לגוון את תפריטו התזונתי ולהעשירו בירקות ופירות או לחלופין בתוספי תזונה, מינרלים, ויטמינים וכו.
מן הדיווח עולה כי הילדים אכלו מזונות כמו שניצל מעובד, לחם עם ממרח שוקולד, וכו ללא פירות וירקות בתפריט התזונתי. כך לדוגמה אחד מהילדים אושפז בבית החולים עם עיוורון באחת מעיניו בשל אבחון לחץ פנים גולגלתי הנובע מבעיות ראייה, בהעדר ויטמין A. טיפול שכלל איזון רמות הויטמין טרם השיב לילד את ראייתו. ילד נוסף הגיע לבית החולים בשל כאבי עצמות משמעותיים שאובחנו בעקבות דמם חניכיים כמחלת צפדינה הנובעת ממחסור בויטמין C. מחסור זה טופל והילד חזר לתפקוד.
ממצאים אלה מדגישים את חשיבות התזונה הבריאה הכוללת גם פירות וירקות, וגם סוגי מזון שונים מזינים המכילים ויטמינים, מינרלים ורכיבים אחרים כמו נוגדי חימצון וחומצות שומן, יסודות חיוניים להתפתחות הילד וצמיחתו וכן למניעת בעיות רפואיות.