הילינג ותפילה
הילינג. מי לא שמע על הילינג ?! רבים סבורים כי הילינג הוא מוח המתייחס לתופעה של העת המודרנית- אחד מהזרמים שהביא ה”ניו-אייג'”, העידן החדש. במידת מה זה נכון, אולם שורשיו של ההילינג נעוץ בעת העתיקה ובתרבויות רבות. גם ביהדות.

הילינג. מאת: פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.
הילינג ויהדות: צורותיו של ההלינג בדת היהודית הן מרובות; צורות שונות של החזקת ידיים לקבלת כוחות ההילינג נובעות מדרך החזקת הידיים בעת תפילה בתרבויות שונות. קיימת הלכה, שלא להרים ידיים מעל הראש בעת התפילה למשך זמן ממושך מאוד של יותר משלוש שעות, כי זוהי דרך של “השפעה”, כלומר סוג של הילינג. זאת משום שבתפילה אנחנו אמורים לקבל את השפע (לפי ספר גרושין לרמ”ק, עמ’ כו). מכאן למדנו, שכל תפילה יכולה להפוך לסוג של הילינג עצמי, או ליתר דיוק – הילינג שמימי.
תפילות ארוכות אמרנו? בהקשר זה גם ברכות, שהן תפילות קצרות מאוד, לרוב בנות משפט אחד קשורות להילינג. נתמקד בדבר אחד קטן – הברכות טרם הסעודה. הלכה יהודית עתיקה, שהגנה על העם היהודי ממגפות לאורך ההיסטוריה, דורשת מהאדם שייטול את ידיו במים, בשפע מים, בגשתו לסעוד את ליבו. המהדר אף יניף ידיו כלפי מעלה ויאמר בשקט לפני נוסח הברכה המסורתי: שאו ידיכם קודש… בפעולה זו מתנתקים ממעשה החולין, מטהרים את המחשבה ומקדשים את פעולת האכילה. לאחר ברכת נטילת הידיים באה הברכה על האוכל עצמו, כל מאכל לפי טיבו ומקורו. בברכה זו לא די שאנו מברכים את הבורא, שהעניק לנו מחסדו. אנחנו מברכים על ידי כך גם את האוכל עצמו, כאילו עושים לאוכל “הילינג” כך שהוא מתעלה לדרגה יותר גבוהה. המקובלים כינו זאת “העלאת ניצוצות”. על ידי כך המאכל נותן לנו איכות טובה יותר.
גם השהייה אפילו לרגע, אפילו בלי כוונות רבות, בשל עצם אמירת הברכה, מונעת אותנו מן הנוהג הפסול של “חטוף ואכול”. אנחנו אוכלים בישוב הדעת, בשלווה, וממילא גם האוכל, וגם גופנו ומערכת העיכול והפה שהופעל ליצירת אנזימים ראשונים – הכל ברמה המיטבית, כך שהאוכל יעוכל היטב ויזין אותנו כראוי.
לסיום “טיפ” מתוך ספר ‘טעמי המנהגים’: אם אתם חוששים מקשיי עיכול, חישבו לפני האכילה את שמו של המלאך רפאל. ותראו נפלאות.
מאת: ד”ר אורנה רחל וינר. לפרטים נוספים.