ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה » הטונה בישראל ללא כספית

הטונה בישראל ללא כספית

דגימות משרד הבריאות: בישראל שימורי טונה לא מכילים רמות כספית חריגות. זאת בשונה מבארצות הברית

בעקבות ממצאי מחקר מבוסס דגימות דגים שנערך בארצות הברית אשר העלה כי בחלק ניכר מהדגימות נמצאו רמות חריגות של כספית בדגי טונה אלבקור ודגים נוספים, מגיב משרד הבריאות הישראלי ומרגיע את הצרכן הישראלי: ניתן להמשיך לצרוך טונה בבטחה.

דגי טונה בקופסת שימורים. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Daniel Case

דגי טונה בקופסת שימורים. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Daniel Case

ממצאי המחקר שפורסם לפני כמה חודשים העלו מצד החוקרים ומומחים נוספים, לנוכח הסיכון, את הצורך לשינוי מדיניות צריכת דגים כך שילדים יאכלו רק מנת דג טונה אחת מידי שבועיים ולא עד שתי מנות בשבוע.

מההודעה שפרסם משרד הבריאות הישראלי עולה כי למרות הסקר שבו נמצאה תכולת כספית גבוה בסוגי דגים מסוימים, מינהל התרופות והמזון האמריקאי עדיין שינה את המלצותיו הרשמיות בנושא. יחד עם זאת לנוכח הפרסומים מרענן משרד הבריאות את המלצותיו לצריכת דגים בישראל :

המשרד ממליץ ולמבוגרים וילדים להמשיך לצרוך דגים ולגוון את סוגי הדגים בתפריט.
משרד הבריאות מצא כי בישראל “צריכת הטונה היא של דגי טונה בהירה, בהם ריכוז הכספית נמוך מאד”. עוד עולה מן ההודעה כי “דגים אשר עלולים להכיל ריכוזים גבוהים של כספית כגון טונה לבנה (אלבקור)” שאליה התייחסו ממצאים במחקר האמריקאי “וכן כריש ודגי חרב אינם נפוצים לצריכה בקרב האוכלוסייה בישראל.”

בנוסף מדגישים במשרד הבריאות כי נערך על ידיו מעקב אחר תכולת הכספית בטונה בישראל וכי “נתונים שנאספו לאחרונה מעידים כי רק ב- 16% מהדוגמאות של שימורי טונה בהירה נמצאה כספית בכלל וגם זאת ברמה הנמוכה מזו המותרת”. עוד עולה מן ההודעה כי “בדגי טונה לבנה אשר נצרכת בעיקר כסטייקים, רמות הכספית נמצאו מתחת לרמות המותרות לסוג זה של דג.”

מהודעת משרד הבריאות עולה כי הסייג הקיים לגבי אכילת דגים הוא לנשים בהריון – להן לא מומלץ לאכול דגים גדולים ובהם: דג טונה לבנה (טונה אלבקור), דג חרב (Swordfish),כריש (Shark), דגי ליבנה (Tilefish), דג מקרל גדול (King mackerel), משום שהללו עלולים להכיל רמות גבוהות של המתכת הרעילה כספית.

במשרד הבריאות מדגישים כי לכלל האוכלוסיה דגים הם מקור חלבון טוב בתזונה בהיות דגים דלי שומן באופן יחסי ועם מיעוט אומגה 3 ומפרט כי צריכת דגים ” תורמת לבריאות מבוגרים וילדים” .

דילוג לתוכן