תזונה וריפוי טבעי: מחקר חדש מוכיח: שינוי התפריט התזונתי לאכילת פחות קלוריות ביום מפחית סיכון לליקויים קוגניטיבי ובעיות זיכרון
שיטות רפואה משלימה שונות מדגישות את חשיבות ניקוי הגוף מרעלים, טיהור האיברים החיוניים, הפחתת הנטל על הכבד והכליות ואף יש הדוגלים בצום מעת לעת או באכילה מועטה כשגרת חיים כסגולה לאריכות ימים בוריאות. מה הקשר בין אכילה מרובה לבין בעיות זיכרון ופגיעה ביכולות הקוגנטיביות ? ממצאי מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה מעלים כי אנשים הצורכים בין 2100 קלוריות ל6000 קלוריות ביום מצויים בסיכון מוגבר פי 2 לאיבוד זיכרון, ירידה מתונה ביכולות הקוגניטיביות ( mild cognitive impairment MCI)).

פירות וירקות. צילום: פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.
המחקר נערך בקרב 1233 נבדקים בני 70 עד 89 מרביתם ללא בעיות דמנציה או בעיות ביכולות הקוגניטיביות ( במחקר השתתפו גם 163 נבדקים שסבלו מהבעיה). החוקרים דיווחו על התפריט התזונתי שלהם ועל מה שהם אכלו ושתו במהלך היום באמצעות שאלונים.
הנבדקים חולקו לשלוש קבוצות: האחת שצרכה בין 600 ל1526 קלוריות, הקבוצה השניה שצרכה בין 1526 קלוריות ליום ל2143 קלוריות והשלילית שצרכה בין 2143 ל6000 קלוריות ביום.
לדברי החוקרים נמצא דפוס של מתאם ישיר בין כמות הקלוריות שאדם צורך ביום לבין ההידרדרות ביכולותיו השכליות ובזיכרון: ככל שאדם מבוגר צורך יותר קלוריות ביום, כך עולה הסיכון שלו לליקוי שכלי קוגניטיבי. כך העלו החוקרים מניתוח הממצאים כי הסיכוי לליקוי שכלי מוכפל בקרב הנבדקים שצרכו את מירב הקלוריות בתפריטם התזונתי היומי (קבוצה שלילית) בהשוואה לנבדקים שצרכו מעט קלוריות. זאת גם לאחר התאמה וקיזוז של המשתנים המשפיעים על הסיכון.
ממצאי המחקר פורסמו על ידי חוקרים ממיו קליניק שבסקוטסדייל, אריזונה בארצות הברית בכתב בעת של האקדמיה האמריקאית לרפואה נוירולוגית Neurology והם יוצגו בועידה השנתית של הארגון בסוף חודש אפריל בניו אורלינס.